ОФК Бачка – 1.мај (Рума) 1:2 (0:0)

Српска лига Војводина 2022/23 коло 01. Стадион „Славко Малетин Вава“. Гледалаца 200. Судије: главни – Мрђа Неђо, помоћници – Мијановић Стефан и Вујанов Здравко, четврти – Домазетски Немања. Делегат – Умићевић Радован. Контролор – Вучић Дејан. Стрелци: 0:1 Савић Вукашин (’76), 1:1 Јевтић Дејан (90+2), 1:2 Маринковић Миливоје (90+5).

Неславан почетак првенства. Вечерас смо за противника имали екипу која је дошла по цео плен. Прву шансу на утакмици смо имали када је голман гостију парадом успео да одбрани волеј Тасића. Гости из Руме су зналачки држали контролу средине терена и у пар полуприлика покушавали да угрозе наш гол.

Друго полувреме је донело много више узбуђења. Преко Зиндовића смо имали 2 прилике да постигнемо гол али је било пресудно неискуство младог играча. Гости то у 76 минуту кажњавају и воде са 1:0. Када се очекивао крај утакмице из једне гужве у надокнади времена (90+2) изједначавамо преко Јевтића. И када смо помислили да ће ово бити коначан резултат противник из једне контре у дубокој надокнади (90+5) постижу гол за коначних 1:2.

Екипа 1. маја је данас више показала и заслужено однела бодове у Руму.