Раднички (Зрењанин) – Бачка 0:0 (0:0)

Српска лига Војводина 2022-23 коло 02. Стадион крај Скробаре, 21.08.2022. Гледалаца 100. Судије: главни – Чекићевић Никола, помоћници – Свиленковић Предраг и Николић Владимир, четврти- Меничанин Драгутин. Делегат – Јевтић Бојан. Контролор – Кракановић Милан. Жути картони: Раднички – Бачвански Милан (40) и Јањатовић Данило (77), Бачка – Илић Милош (42 и 86), Глувић Миљан (44).

Раднички: Лекић Милован, Јањатовић Данило Крстинић Никола, Стевановић Љубомир, Јовановић Небојша (од ’57 Павковић Стефан), Красић Илија (од ’83 Маркоски Урош), Мастило Марко, Бачвански Милан, Росић Јован (од ’61 Маодуш Александар), Туркуљ Милан, Цвејић Данило.

Бачка: Кнежевић Иван, Пантић Иван, Глувић Миљан (од ’54 Тасић Владимир), Ракић Зоран, Илић Милош, Шћепановић Немања, Балабановић Војислав (од ’83 Трифуновић Немања), Јевтић Дејан, Шарац Дино (од ’89 Манојловић Мартин), Зиндовић Никола, Седлар Огњен.

Данас смо могли видети обострано веома борбену и фер утакмицу која је одиграна под тешким временским условима; сат и по пре утакмице на Зрењанин се сручила провала облака која је натопила терен али не у толикој мери да се утакмица не може одржати чиме домаћин добија све похвале за дренажу терена.

Од првог минута домаћин је дао до знања да у утакмицу улази да освоји сва 3 бода. Имали су домаћини 2 изгледне прилике за постизање голова али је наша мрежа остала нетакнута. Како је време одмицало успоставили смо теренску равнотежу што је резултовало да на полувреме одлазимо егал.

У другом полувремену улазимо офанзивније чиме Радничком дајемо прилику да из контри угрозе наш гол што је домаћин у 2 истоветне прилике скоро и успео , са ивице шеснаестерца лопта пролази тик поред леве стативе голмана Кнежевића. Натопљен терен је условио доста обостраних грешака које су се углавном дешавале на средини терена. Како је време одмицало били смо све бољи. У 85. минуту остајемо са играчем мање јер је други жути картон добио Илић. До краја утакмице пропуштамо 2 веома добре прилике, прво је Ракић директно из корнера умало погодио супротну страну гола али је велелепном парадом голман Радничког успео да спасе своју мрежу а друга прилика је била у задњем минуту продужетка када је Трифуновић са ивице петерца и гол аут линије убацио лопту у средину која се котрљала око гол линије али нико од наши није успео да је убаци у мрежу.

Резултат утакмице је праведан, Раднички је био бољи у првом а Бачка у другом полувремену.